Foto bij Vergelijkend handschriftonderzoek

Vergelijkend handschriftonderzoek

Waarvoor dient een vergelijkend handschriftonderzoek?

Wanneer er twijfels zijn ontstaan over getekende documenten of contracten, dan is het verstandig om een vergelijkend handschriftonderzoek uit te voeren. Er kunnen allerlei omstandigheden zijn waarvoor dit nodig is. Vooral in het geval in conflictsituaties. Bij een echtscheiding bijvoorbeeld, waarbij één van de partners erachter komt dat er leningen zijn afgesloten op zijn/haar naam. Door middel van een vergelijkend handschriftonderzoek, kan worden vastgesteld dat de handtekening op een leningcontract wel of niet vervalst is. Een dergelijk iets kan ook voorkomen bij een testament, waarbij familieleden twijfelen of de handtekening wel echt door de overleden vader of moeder is gezet. Een vergelijkend handschriftonderzoek kan de echtheid bevestigen of ontkrachten. 

Hoe werkt een handschrift vergelijkend onderzoek?

De benaming zegt het al, bij een handschrift vergelijkend onderzoek worden geschreven teksten/handtekeningen met elkaar vergeleken. De tekst of handtekening die ter discussie staat, wordt dan vergeleken met geschreven tekst van de eventuele verdachte. Tijdens de vergelijking wordt gekeken of de teksten met elkaar matchen of juist niet. Voor een handschrift vergelijkend onderzoek kunt u contact opnemen met het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau (NFO). Wij zijn in staat om zeer nauwkeurig geschreven en handtekeningen te vergelijken, waardoor wij meestal met grote zekerheid de echtheid kunnen vaststellen van bepaalde documenten. Hiervoor gebruiken wij diverse vooruitstrevende technieken en onderzoeksmethodes. 

Een handschriftonderzoek vergelijkend laten uitvoeren door het NFO

Heeft u twijfels over bepaalde documenten? Wanneer u vergelijkend materiaal heeft door middel van geschreven teksten, dan kunt u door het NFO een handschriftonderzoek vergelijkend laten uitvoeren. Het vergelijkend handschriftonderzoek wordt enkel uitgevoerd door onze geregistreerde deskundigen, zodat de conclusie als zeer betrouwbaar gezien mag worden. Wij voeren dergelijke onderzoeken uit voor diverse instanties, het bedrijfsleven en ook voor particulieren. Bovendien worden onze rapportages veelal als een officieel bewijs geaccepteerd in rechtszaken. Wilt u ook een vergelijkend handschrift onderzoek laten doen? Neem dan contact met ons op, wij leggen u graag onze werkwijze uit.

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Wij zijn te bereiken op 035-8200347 of e-mail uw vraag naar info@nfob.nl.

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: