Foto bij Tegenonderzoek strafrecht

Tegenonderzoek strafrecht

Wilt u een tegenonderzoek in het strafrecht laten uitvoeren?

Bent u verdachte in een strafzaak? Dan kan er een gerechtelijk deskundigenonderzoek worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld een onderzoek waaruit blijkt dat uw DNA of vingerafdrukken ergens op zijn gevonden of dat uw handschrift met bepaalde documenten zijn vergeleken. Als verdachte heeft u het recht om de uitslag te betwisten. Door middel van een tegenonderzoek in het strafrecht ook wel contra-expertise genoemd, kunt u het tegendeel proberen te bewijzen. Uiteraard moet een tegenonderzoek in het strafrecht wel door erkende deskundigen en met de nodige expertise worden uitgevoerd. Voor professionele deskundigen, kunnen u en uw advocaten een beroep doen op het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau (NFO).

Waarvoor in het strafrecht een tegenonderzoek aanvragen?

Op welk gebied u in het strafrecht een tegenonderzoek wilt aanvragen, is geheel afhankelijk van het gehouden gerechtelijke vooronderzoek. Welke gegevens zijn hier onderzocht? Gaat het om een zeer ernstige zaak, zoals moord, dan kunt u een obductie aanvragen als tegenonderzoek. Hierbij wordt het lichaam van het slachtoffer opnieuw bekeken en mogelijk worden er andere conclusies getrokken dan tijdens de eerste obductie. Bent u het niet eens met het uitgevoerde DNA-onderzoek? U kunt bij het NFO het DNA spoor opnieuw laten onderzoeken. Dit zelfde geldt ook voor een vingerafdrukonderzoek of onderzoeken met betrekking tot vervalste documenten of handtekeningen. De resultaten van een tegenonderzoek door het NFO worden vrijwel altijd geaccepteerd als een deskundig aangevoerde bewijslast. 

Een tegenonderzoek in het strafrecht uitvoeren door het NFO

Wilt u zich als verdachte vrijpleiten? Als u en uw advocaten het niet eens zijn met het uitgevoerde deskundigenonderzoek, laat dan het NFO een tegenonderzoek in het strafrecht uitvoeren. Als officieel door het ministerie van Justitie & Veiligheid erkend onderzoeksbureau, zijn onze onderzoekswerkzaamheden zeer breed. Op vele gebieden kunt u door ons een contra-expertise aanvragen. Veelal wordt dit aangevraagd door de advocatuur, maar in principe mag iedereen een tegenonderzoek bij ons aanvragen. Ook als u een particulier bent en uzelf wilt vrijpleiten door middel van een deskundig tegenonderzoek. Wilt u meer weten over hoe wij een tegenonderzoek uitvoeren? Neemt u dan gerust contact met ons of maak gebruik van een gratis intakegesprek. 

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Wij zijn te bereiken op 035-8200347 of e-mail uw vraag naar info@nfob.nl.

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: