Met verslagenheid in ons hart moeten wij u mededelen dat oprichter en directeur van het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau B.V. (NFO) door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen.

Rob is 30 jaar geworden.

U kunt uw online condoleance achterlaten op: https://kreijkesuitvaartzorg.nl/condoleance

In memoriam
11 jaar geleden is Rob gestart met het NFO, het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau. Toegewijd aan het recht maakte hij er een sport van de onderste steen boven te krijgen in uitzichtloze zaken. Hij maakte snel naam en groeide uit tot een erkende forensisch onderzoeker die door de rechterlijke macht vaak in complexe straf- of civielrechtelijke zaken werd benoemd als forensisch deskundige om onafhankelijk forensische onderzoeken te verrichten.

Als getuige-deskundige is hij in meer dan 150 complexe gerechtelijke procedures benoemd door binnen- en buitenlandse rechtbanken/gerechtshoven. Ook was hij docent van de door de Nederlandse Orde van Advocaten erkende cursussen ‘Forensisch bewijsmateriaal in strafzaken’ en ‘CSI in de rechtspraak’.
Zijn passie lag bij de interpretatie van forensisch bewijsmateriaal, forensisch DNA-onderzoek, schrift- en documentonderzoek, scenariodenken, bewijskracht versus bewijswaarde en forensische opsporingsnormen.

Rob was onder meer bekend door zijn onderzoeken in de volgende zaken:
- Moord op marianne Vaatstra
- Deventer moordzaak
- Puttense moordzaak
- Posbankmoord
- Spelonk-zaak

Ook buiten het werk was Rob een toegewijd en actief persoon. Als speler in diverse selectieteams bij Excelsior’31 behaalde hij mooie successen. Ook DOS’37 heeft een tijd van zijn kwaliteiten mogen genieten. De laatste jaren kon zijn vriendenteam gebruik maken van zijn inzet en doorzettingsvermogen. Buiten het veld was hij actief op de mountainbike en wist hij menig wedstrijd en toernooi te winnen bij Tennisclub Rijssen.

Privé was hij gelukkig met zijn Liane en dochtertje Nina. Het vaderschap heeft zijn leven enorm verrijkt.

De laatste weken kwam er veel op hem af. Zoveel dat hij niet meer kon genieten en geen uitweg meer zag.

Rob heeft zijn rust gevonden bij zijn Vader in de hemel.