Foto bij Beeldonderzoek

Beeldonderzoek

 

Persoons- en objectvergelijking 

Wilt u weten wie of wat er op de camerabeelden te zien is? Het NFO is in staat om op basis van beeldmateriaal persoons of objectvergelijking toe te passen. 

Indien er referentiemateriaal beschikbaar is van de persoon waarvan wordt aangenomen dat hij of zij op de beelden is te zien, kan een biometrisch (gezichts)vergelijkend onderzoek worden verricht waarbij wordt gekeken naar overeenkomsten en verschillen.

Hetzelfde geldt voor objecten. Indien er referentiemateriaal voorhanden is, kan een vergelijkend onderzoek worden gedaan. Dit varieert van logo’s of stickers op voertuigen tot de plaatsbepaling van een schutting.

 

Onderzoek naar mogelijke manipulatie van beelden  

Vandaag de dag is het kinderlijk eenvoudig een film of foto middels fotoshoppen te bewerken zonder dat dit visueel waarneembaar, oftewel ‘met het blote oog te zien’ is.

Het NFO heeft uitgebreide expertise in beeldonderzoek, waarbij we gebruikmaken van geavanceerde software om te achterhalen of een foto of video authentiek is, of dat deze mogelijk is gemanipuleerd.

Tevens kan onderzocht worden of een foto is gemaakt middels bijvoorbeeld een digitale camera, tablet of smartphone. Op het eerste oog lijkt dit misschien niet relevant, immers een foto is een foto, maar in bepaalde gevallen kan het van groot belang zijn om te weten met welk apparaat een foto is vervaardigd.

Voorbeelden van situaties waarbij een beeldonderzoek een belangrijke rol kunnen spelen, zijn onder andere:

Of u nu wilt weten wie of wat er op camerabeelden te zien is, of twijfelt over de authenticiteit van een foto of video, het NFO kan onderzoek voor u verrichten. Met expertise in persoon- en objectvergelijking en geavanceerd beeldonderzoek, bieden wij betrouwbare analyses en bevindingen. De door het NFO opgestelde rapportage kan worden ingezet als bewijsmateriaal in civiele- of strafrechtelijke procedures.Heeft u behoefte aan onze expertise op het gebied van beeldonderzoek? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contact

Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Wij zijn te bereiken op 035-8200347 of e-mail uw vraag naar info@nfob.nl.

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: