Foto bij Obductie / Autopsie

Obductie / Autopsie

Heeft u twijfels over de doodsoorzaak van een dierbare? Of bent u het niet eens met een eerder verricht onderzoek?

Het is voor iedereen mogelijk om door het NFO (her)onderzoek te laten verrichten naar de doodsoorzaak van een dierbare. De obductie, ook wel autopsie of lijkschouwing genoemd, wordt verricht door Nederlands bekendste arts en patholoog dr. Frank van de Goot. Wij verrichten ook obductie in het buitenland. 

Het onderzoek bestaat uit een uitwendige en inwendige schouw en eventueel (aanvullend) toxicologisch onderzoek. Hierbij wordt elk aspect van het lichaam onderzocht om inzicht te krijgen in letsels of aandoeningen, met als doel het vaststellen van de doodsoorzaak. 

Het komt voor dat een overlijden wordt ‘afgedaan’ als zelfmoord of een ongeluk, terwijl een hersectie uitwijst dat sprake is van ‘geweld van buitenaf’.

Andersom komt het ook voor dat iemand is veroordeeld voor moord of doodslag terwijl de mogelijkheid van overlijden door ongeval nooit is onderzocht. Het NFO verricht dossieranalyses om na te gaan of alle mogelijke en relevante opties zijn benut in zowel strafzaken als in persoonlijke of tuchtrechtelijke kwesties.

  

Contact

Wenst u een onderzoek of bent u benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan contact met ons op. Wij kunnen binnen 1 a 2 werkdagen ter plaatse zijn voor het uitvoeren van de obductie. 

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: