Foto bij Handtekening vervalsing

Handtekening vervalsing

Heeft u te maken met een handtekening vervalsing?

Een handtekening vervalsing op een officieel document is strafbaar. Dit heet valsheid in geschrifte en kan grote gevolgen hebben. Er zijn voldoende situaties te bedenken, waarin u te maken krijgt met een handtekening vervalsing. Het kan soms gaan om een onschuldig iets, maar het wordt anders als bijvoorbeeld iemand uw handtekening heeft misbruikt om zo een lening af te sluiten of om dure aankopen te doen. Ook in familiaire omstandigheden kunnen wel eens twijfels zijn over een handtekening. Bijvoorbeeld over een handtekening die op een testament is gezet. Als dit een goede verdeling van de erfenis in gevaar brengt, dan doet u er goed aan om bevestiging te krijgen. Dit kan door de handtekening door een expert te laten controleren. 

Hoe werkt een controle op een handtekening vervalsing?

De beste methode voor een experts om te zien of een handtekening echt of vals is, is door vergelijkingsmateriaal te gebruiken. Heeft u een andere handtekening of een geschreven tekst van diegene die de te onderzoeken handtekening heeft gezet? Dan wordt een controle op een handtekening vervalsing uitgevoerd door dit met elkaar te vergelijken. Maar lang niet altijd is het mogelijk om vergelijkingsmateriaal te vinden. Daarom is een expert van het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau (NFO) ook een forensisch expert. Er zijn namelijk zeer specifieke technieken en methodes die ingezet kunnen worden om de echtheid van een handtekening te controleren. 

Een vervalste handtekening controle door het NFO

Wilt u documenten laten onderzoeken op een eventuele valse handtekening? Neem dan contact op met het NFO. Bij ons werken enkel geregistreerde experts, die hoogwaardige onderzoeken uitvoeren. Wij hebben een goede reputatie, waardoor onze conclusies van groot belang zijn. Onze rapportages worden gezien als betrouwbaar en zijn in veel strafrechtelijke en civiele zaken leidend als bewijsmateriaal. Wilt u uw document(en) ook laten onderzoeken op een echte of valse handtekening? U kunt ons telefonisch of per e-mail bereiken, wij vertellen u dan graag meer over onze werkwijze.

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Wij zijn te bereiken op 035-8200347 of e-mail uw vraag naar info@nfob.nl.

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: