Foto bij Handschriftvergelijking

Handschriftvergelijking

Kom er met handschriftvergelijking achter of een document rechtsgeldig is

Zijn er twijfels gerezen over een handtekening op een document. Bepaalde documenten en contracten zijn enkel rechtsgeldig met een geldige handtekening. Als de handtekening niet gezet is door diegene die dit zou moeten doen, maar door iemand die zijn/haar handtekening heeft vervalst, dan kan dit strafbaar zijn. Als uzelf twijfelt over een handtekening, maar niet de kennis heeft om dit te bewijzen, dan kunt u een handschriftvergelijking laten uitvoeren. Als u vergelijkend geschreven materiaal heeft, dan wordt dit vergeleken door een deskundige handschriftdeskundige. Er kan dan een goede inschatting gegeven worden of een handtekening echt of vals is. 

Waarom een handschrift vergelijken?

In het geval van een eventuele valse handtekening onder een document, is het noodzakelijk dat valsheid in geschrifte wordt blootgelegd. Het kan onschuldige slachtoffers namelijk veel financiële schade berokkenen. Een handtekening onder een testament is ook vaak onderdeel van een discussie. Is de handtekening wel echt van de overledene, terwijl hij/zij misschien niet eens in staat was een handtekening te zetten? Of heeft u als verzamelaar een dure aankoop gedaan van een gesigneerde tekst of spullen van een beroemdheid? Door het handschrift van de beroemdheid te vergelijken met de betreffende handtekening, kan vastgesteld worden of het stuk echt is en dus met veel waarde of vals en waardeloos. 

Schriftvergelijking door de experts van het NFO

Bij het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau (NFO) zijn wij gespecialiseerd in schriftvergelijking. Wij werken enkel met geregistreerde deskundigen, waardoor de uitkomst als zeer betrouwbaar gezien mag worden. Hierdoor worden onze bevindingen vaak als officieel bewijsmateriaal aangedragen in strafrechtelijke of civiele procedures. Daarnaast zijn wij als onderzoeksbureau ook officieel erkend door het ministerie van Justitie & Veiligheid. Wilt u een schriftvergelijking toepassen op een document? Neem dan contact met onze experts op, dan leggen wij u alles uit over de procedure.

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Wij zijn te bereiken op 035-8200347 of e-mail uw vraag naar info@nfob.nl.

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: