Foto bij Documentdeskundige

Documentdeskundige

Laat uw documenten door een documentendeskundige beoordelen

U kunt met allerlei officiële documenten in aanraking komen, waar veel van afhangt. Denk aan een arbeidscontract, schooldiploma, huurovereenkomst, testament of een loonstrook. Het is absoluut noodzakelijk dat dergelijke documenten, overeenkomsten en contracten origineel zijn. En juist hier ontstaat vandaag de dag veel verwarring over. Het is tegenwoordig erg gemakkelijk om dergelijke documenten te vervalsen. Dit kan een geheel document zijn of een bestaand document is aangepast met bijvoorbeeld een valse handtekening. Omdat een vervalsing op het eerste oog niet altijd zichtbaar is, kan het noodzakelijk zijn om een documentdeskundige in te schakelen.

Hoe gaat een documentendeskundige te werk?

Een documentendeskundige is gespecialiseerd in het beoordelen van officiële documenten en contracten. Bepaalde aanwijzingen die met het blote oog niet zichtbaar zijn, kan een documentendeskundige wel bloot leggen. Hiervoor worden zeer gespecialiseerde technieken gebruikt, zoals optische, chemische en fotogrammetrische methodes. Zo kan bijvoorbeeld nagegaan worden of een handtekening op een document echt is, door de inktafzetting te beoordelen. Ook kan door het vergelijken van het papier bekeken worden of alle pagina´s van een contract hetzelfde zijn of zelfs met dezelfde printer zijn afgedrukt. Documenten die bewerkt zijn met software zijn voor een documentendeskundige relatief gemakkelijk op te sporen. Voor een beoordeling van uw document(en), kunt u contact opnemen met de documentendeskundige van het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau (NFO).

Schakel de documentdeskundigen van het NFO in

Wanneer u twijfels heeft over de rechtsgeldigheid van een document of contract, dan kunt u deze laten beoordelen door de documentdeskundigen van het NFO. Wij werken in opdracht van zowel het bedrijfsleven, overheden, maar ook voor particulieren. Ieder document waar u twijfels over heeft, kunt ons voorleggen. In overleg met u bepalen we welke onderzoeksmethoden er ingezet moeten worden en wat de kosten zijn. Na het onderzoek krijgt u van ons een rapportage die in een rechtszaak als bewijs kan worden aangevoerd. Wilt u ook een document of contract laten onderzoeken? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op.

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Wij zijn te bereiken op 035-8200347 of e-mail uw vraag naar info@nfob.nl.

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: