Foto bij Digitaal forensisch specialist

Digitaal forensisch specialist

Wat doet een digitaal forensisch specialist?

Doorgaans is een forensisch specialist veel bezig met veldwerk. Dit wil zeggen, dat een forensisch specialist op locatie onderzoeksgegevens bij elkaar verzamelt en vervolgens vastlegt en analyseert. Het meest bekend is een forensisch specialist die op een plaats delict bewijzen moet vinden en dit moet onderbouwen om het juridisch aanvaardbaar te krijgen. Misschien minder op locatie, maar toch ongeveer hetzelfde werk, doet een digitaal forensisch specialist. Digitale criminaliteit is bezig met een enorme opmars. Dit is ook logisch, want het bedrijfsleven, maar ook particulieren kunnen niet meer zonder digitalisering. Een digitaal forensisch specialist zoekt ook naar aanwijzingen van bijvoorbeeld digitale fraude, oplichting en hacken. 

Het werk van een forensisch digitaal specialist draagt bij aan officieel bewijs

Het is erg moeilijk, om als slachtoffer van digitale fraude en oplichting, de verantwoordelijken in staat van beschuldiging te stellen. Sowieso al om het feit, dat het digitaal veel gemakkelijker is om anoniem te blijven. De kans is groot dat u er nooit achterkomt wie er achter de fraude of oplichting zit. Daarom kan het erg belangrijk zijn om een forensisch digitaal specialist in te schakelen. Ook de meest behendige digitale criminelen laten bepaalde sporen na. Het vergt enige expertise om deze sporen te vinden en veilig te stellen. Een forensisch digitaal specialist van het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau (NFO) kan dit wel. Onze bevindingen worden doorgaans altijd als officieel geaccepteerd bewijsmateriaal geklasseerd tijdens rechtszaken. 

Schakel de digitale forensische specialisten van het NFO in

Bent u het slachtoffer van online fraude? Of u nu een bedrijf of instelling bent of dat u een particuliere slachtoffer bent, u mag altijd hulp vragen aan het NFO. Onze zeer deskundige digitale forensische specialisten gaan direct aan de slag om alle digitale sporen veilig te stellen. Als het lukt om een duidelijk aanwijsbare dader te vinden, dan kunt u onze bevindingen officieel als bewijsmateriaal indienen en heeft u een zeer sterke zaak. Wilt u onze hulp inschakelen? Neem dan contact met ons op, dan leggen wij u graag onze werkmethode uit.

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Wij zijn te bereiken op 035-8200347 of e-mail uw vraag naar info@nfob.nl.

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: