Foto bij Digitaal forensisch onderzoek laten uitvoeren

Digitaal forensisch onderzoek laten uitvoeren

Is er een digitaal forensisch onderzoek nodig?

Ondanks dat de digitalisering van bedrijven en instellingen erg positief is, wordt er vaak nog te weinig rekening gehouden met de nadelen hiervan. Als organisatie wordt u hierdoor kwetsbaarder. Kwaadwillenden kunnen uw systemen hacken, u kunt te maken krijgen met digitale diefstal, bedrijfsspionage of zelfs bedrijfsfraude door eigen personeel. Omdat er in veel organisatie nog te vaak onvoldoende ICT-expertise is, kan het erg lastig zijn om eventuele daders te traceren. Vaak bezitten daders zelf over voldoende kennis over hoe zij onder de radar moeten blijven, zodat alleen echte specialisten hen kunnen traceren. Dit kan bijvoorbeeld met digitaal forensisch onderzoek. 

Wat doe een digitaal forensisch onderzoeker?

De belangrijkste taak van een forensisch onderzoeker, is het veiligstellen van sporen van een misdaad of een ongeval. Meestal op de plaats delict, maar het verdere onderzoek en de analyse van de sporen vindt op de werkplek plaatst. Ook voor een digitaal forensisch onderzoeker geldt dit. Zijn of haar werkterrein bevindt zich diep in de digitale wereld en op plekken waar een doorsnee iemand niet tot zelden komt. Iedereen die online komt, laat ook sporen achter en deze sporen probeert een digitaal forensisch onderzoeker veilig te stellen. Als u als bedrijf slachtoffer bent van digitale fraude, oplichting of diefstal, dan is het een verstandige keuze om een onderzoeker van het NFO in te schakelen voor een zeer deskundig onderzoek. 

Forensisch digitaal onderzoek laten uitvoeren door het NFO

Of u als bedrijf of instelling schade heeft opgelopen door digitale oplichting of als particulier, iedereen kan terecht bij het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau (NFO). Bij ons kunt u een forensisch digitaal onderzoek uitvoeren, zodat wij kunnen proberen te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor de fraude of oplichting. Omdat wij erkend zijn door het ministerie van Justitie en Veiligheid en werken met gerenommeerde onderzoekers, worden onze forensische onderzoeken altijd als zeer betrouwbaar gezien. Onze rapporten worden doorgaans als bewijsmateriaal in rechtszaken gebruikt. Wilt u ook een forensisch digitaal onderzoek uitvoeren? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. 

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Wij zijn te bereiken op 035-8200347 of e-mail uw vraag naar info@nfob.nl.

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: