Andere cases van Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau

Foto bij Cases

Drugsonderzoek aan haren

De bedrijfsleider van een autoverkoopbedrijf beschuldigde een medewerker van drugsgebruik. Deze C. zou regelmatig tijdens werktijd onder invloed van drugs of medicijnen verkeren. C. ontkende maar kreeg toch een ontslagbrief. Om te bewijzen dat hij geen drugs gebruikt schakelde C. het NFO in in om zijn haar te laten analyseren.

Een drugsonderzoek aan haren kan aantonen of zich in het lichaam drugs of andere chemicaliën bevonden. Afvalstoffen verdwijnen na korte tijd uit het lichaam maar blijven nog langere tijd in haren achter. Afhankelijk van de lengte van een haar kan een tijdsindicatie gegeven worden wanneer dit bij benadering het geval is geweest. Hoe langer een haar is, hoe verder terug gerekend kan worden.

De te onderzoeken haren werden volgens de forensische richtlijnen bij C. uitgenomen en onderworpen aan een vakkundige analyse. De expert kwam hierna tot de conclusie dat er zich geen drugs -of andere chemicaliën die duiden op drugsgebruik- bevonden in de haren van C.

De ontslagaanvraag werd afgewezen en de directie van het bedrijf stelde vervolgens een intern onderzoek in. Hieruit bleek dat de bedrijfsleider uit persoonlijke motieven handelde om C. in een kwaad daglicht te stellen en te kunnen ontslaan.

 

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: