Andere cases van Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau

Foto bij Cases

Onderzoek aan een mobiele telefoon


De bedrijfsleider van een ICT-bedrijf stuitte op een ernstig geval van fraude op zijn afdeling. Hij verzocht daarop het NFO onderzoek in te stellen. Het leek er op dat de fraude was gepleegd in de periode dat een medewerker met een tijdelijk contract, werkzaam was bij het bedrijf. Omdat de fraude na diens vertrek blijkbaar niet voortduurde ging de aandacht in eerste instantie uit naar deze specifieke persoon.

Aangezien mobiele telefoons vaak een schat aan informatie bevatten, zelfs wanneer ze ‘volledig’ zijn gewist werd de mobiele bedrijfstelefoon die de voormalig medewerker tot zijn beschikking had, onderzocht op aanwijzingen voor fraude.

Met behulp van specialistische apparatuur kon de deskundige de belhistorie inzichtelijk maken en werden tekstberichten en foto’s met bedrijfsgevoelige informatie zichtbaar. Gezien de data kon uitgesloten worden dat de nieuwe gebruiker verantwoordelijk was voor het versturen van die berichten en foto's waarna geconcludeerd kon worden dat inderdaad de voormalig medewerker de fraude had gepleegd.

Hierop werd de man uitgenodigd voor een gesprek waarbij hij geconfronteerd werd met de onderzoeksbevindingen. Na enige aarzeling gaf hij toe informatie te hebben misbruikt ten gunste van zichzelf. 

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: