Andere cases van Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau

Foto bij Cases

Netwerk monitoring bij een voetbalclub

Een club uit het betaalde voetbal benaderde het NFO omdat het vermoeden bestond dat er binnen de organisatie een ‘lek’ zat. Gebleken was dat informatie die nog niet naar buiten mocht worden gebracht toch al bij de pers bekend was. Een voorbeeld betrof de aankoop van nieuwe spelers waarbij de media op de hoogte was van specifieke details nog voordat er een persconferentie was gegeven.

Na overleg met de opdrachtgever werd besloten om het IT-netwerk ‘live’ te monitoren en te analyseren op uitgaande informatie. Uit een eerste analyse kwam naar voren dat een medewerker veelvuldig contact bleek te hebben met een journalist van een landelijk dagblad.

In eerste instantie was nog geen sprake van lekken van bedrijfsgevoelige informatie maar het veelvuldige contact was niet verklaarbaar vanuit de functie van de medewerker. Om die reden werd dan ook besloten het onderzoek toe te spitsen op deze persoon.

Na een relatief rustige periode brak de transferperiode aan en intensiveerde het contact tussen de journalist en de medewerker opnieuw. Uit analyse van het e-mailverkeer werd nu direct duidelijk dat gedetailleerde bedrijfsgevoelige informatie door de bewuste medewerker was verstuurd.

Gesteund door de deskundigenrapportage is de directie met de medewerker in gesprek gegaan en is in overleg besloten om de arbeidsovereenkomst te ontbinden.

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: