Andere cases van Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau

Foto bij Cases

Beeldonderzoek

De bedrijfsleider van een groothandel in bouwmaterialen schakelt het NFO in naar aanleiding van diefstal. Op beelden van beveiligingscamera’s is te zien hoe een auto met aanhanger het terrein op komt rijden waarna enkele personen de auto en aanhanger volladen met bouwmaterialen en daarna vertrekken.

Uit de beelden valt niet op te maken om welke personen het gaat maar op de zijkant van de auto lijkt een logo te zitten. In overleg met de bedrijfsleider wordt besloten een beeldonderzoek te doen dat zich richt op het zichtbaar maken van dit logo.

Nadat het resultaat is getoond aan de bedrijfsleider meent hij het logo te herkennen. Eén van de voormalig medewerkers had eenzelfde logo op zijn jas. Het tactisch onderzoek door de rechercheurs richt zich vanaf dat moment op deze persoon. Na een korte observatie blijkt de man werkzaam voor zijn zwager waarna het onderzoek zich toespitst op diens bedrijf. Als op het terrein goederen worden aangetroffen die voldoen aan de omschrijving van de gestolen goederen van de groothandel is de zaak opgehelderd. De voormalige medewerker zelf blijkt niet betrokken bij de diefstal maar wel zijn zwager en twee medeplichtigen.

De bevindingen van het onderzoek worden samen met het aanvullend bewijsmateriaal vastgelegd in een rapport dat toegevoegd wordt aan de aangifte van diefstal.

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Wist u dat...

...C. Verhulst één van de drie geregistreerde handtekeningdeskundigen van Nederland is?

Lees meer
Vragen over onze diensten?
Neem vrijblijvend contact met ons op

NFO werkt onder andere voor: